26/10/2021 26/10/2021 Πανηγυρικά και με κατάνυξη εορτάστηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος ο Μυροβλήτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Edmonton στο Λονδίνο. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργών μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου, ο οποίος χοροστάτησε το προηγούμενο απόγευμα στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’...
26 Οκτωβρίου, 2021 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 21:14

Γιόρτασε ο Άγιος Δημήτριος στο Edmonton του Λονδίνου

Διαδώστε:
Γιόρτασε ο Άγιος Δημήτριος στο Edmonton του Λονδίνου

Πανηγυρικά και με κατάνυξη εορτάστηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος ο Μυροβλήτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Edmonton στο Λονδίνο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργών μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου, ο οποίος χοροστάτησε το προηγούμενο απόγευμα στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην έννοια του μαρτυρίου και στην χριστιανική ομολογία όλων μας στη σύγχρονη εποχή.

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρακάθησε στο επίσημο γεύμα της Κοινότητος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων