12/05/2020 12/05/2020 Στις προσπάθειες της Εκκλησίας να διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας με τους νέους , και να προσεγγίσει το δυναμικό αυτό κομμάτι της ελληνικής ομογένειας, αναφέρεται σε άρθρο του ο Αλέξιος Φλώριδης, Συντονιστής Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Ο κ. Φλωρίδης αναφέρεται στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργήσει η πανδημία, και τις προσπάθειες που γίνονται...
12 Μαΐου, 2020 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2020 - 9:23

Η Αρχιεπ. Θυατείρων κοντά στους νέους

Διαδώστε:
Η Αρχιεπ. Θυατείρων κοντά στους νέους

Στις προσπάθειες της Εκκλησίας να διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας με τους νέους , και να προσεγγίσει το δυναμικό αυτό κομμάτι της ελληνικής ομογένειας, αναφέρεται σε άρθρο του ο Αλέξιος Φλώριδης, Συντονιστής Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Ο κ. Φλωρίδης αναφέρεται στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργήσει η πανδημία, και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να εξευρεθούν νέοι και δημιουργικοί τρόποι “ώστε να συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες”.
Ειδικότερα, για τους νέους ο κ. Φλωρίδης αναφέρει ότι πριν από το ξέσπασμα αυτής της πανδημίας η Αρχιεπισκοπή ήταν στη διαδικασία ανανέωσης και ενίσχυσης των σχέσεων με την νεολαία.
“Αναμφίβολα, η επιθυμία μας να προσεγγίσουμε και να συνεργαστούμε με τις ενορίες, τα σχολεία και άλλα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής αντιμετώπισε ορισμένα εμπόδια, ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Ωστόσο, η στοργική αγκαλιά της Εκκλησίας είναι έτοιμη να ξεπεράσει κάθε πρόκληση για να καλύψει τις ανάγκες και να υπηρετήσει πιστά το νεαρό ποίμνιό της. Η Αρχιεπισκοπή μας, επομένως, με τη βοήθεια της διαθέσιμης τεχνολογίας, συνέχισε να αναπτύσσει και να εισάγει νέες και δημιουργικές πρωτοβουλίες, ειδικά για τους νέους μας” αναφέρει
Προσθέτει επίσης, ότι παρόλο που οι εκκλησίες είναι κλειστές για τους πιστούς οι Ιερείς και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας προσεύχονται και τελούν τις Ιερές Ακολουθίες και της Θεία Λειτουργία.
Στο πλαίσιο αυτό το Γραφείο Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής δημοσιεύει εβδομαδιαίους προβληματισμούς (σκέψεις για την έναρξη της εβδομάδος) κατηχητικές συνομιλίες και βίντεο, διαδικτυακό υλικό για οικογένειες και νέα διαδικτυακά κατηχητικά μαθήματα για τις ηλικίες 6-10 και 12-15
“Επιπλέον, βρισκόμαστε στη διαδικασία διοργάνωσης μιας διαδικτυακής συνάντησης για νέους, για να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα, αλλά πρωτίστως για να σας δώσουμε την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις, καθώς και να μοιραστείτε τις ιδέες και τις ανησυχίες σας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων