15/09/2021 15/09/2021 Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νικήτα, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία και διαβάστηκαν τα κόλλυβα του Αγίου Νικήτα. Ιερούργησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Κοκλιώτης, ενώ παρέστησαν ο Εξοχώτατος Πρέσβης...
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 22:49

Η εορτή του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νικήτα, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία και διαβάστηκαν τα κόλλυβα του Αγίου Νικήτα.

Ιερούργησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Κοκλιώτης, ενώ παρέστησαν ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Ραπτάκης, Άρχοντες της Αρχιεπισκοπής, πλήθος λαού και Κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε δεξίωση σε όλους τους προσκεκλημένους κατά την οποία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος προσεφώνησε με κατάλληλους λόγους και ομιλίες και αντιφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος ευχαριστών τους Ιερείς και το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων