18/06/2024 18/06/2024 Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου, η μνήμη των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως του Σρούσμπερυ στην Κεντρική Αγγλία. Την Κοινότητα επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο...
18 Ιουνίου, 2024 - 20:39
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2024 - 20:41

Η πανήγυρις των 318 Πατέρων στο Σρούσμπερυ της Κεντρικής Αγγλίας

Διαδώστε:
Η πανήγυρις των 318 Πατέρων στο Σρούσμπερυ της Κεντρικής Αγγλίας

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου, η μνήμη των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως του Σρούσμπερυ στην Κεντρική Αγγλία.

Την Κοινότητα επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο, βράβευσε εκ μέρους της Ι. Αρχιεπισκοπής τον επί σειρά ετών Αναγνώστη και δωρητή της Αγγλόφωνης Κοινότητος του Shrewsbury, κ. Christopher David Lewis, προσφέροντάς του τον Αρχιεπισκοπικό Σταυρό του Σωτήρος Χριστού, μεταφέροντας σε αυτόν και τους πιστούς τις ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα.

Απευθυνόμενος ο Επίσκοπος Μελιτηνής προς τον κ. Lewis, μεταξύ άλλων τόνισε “Your unwavering commitment and devoted service to our blessed Community here in Shrewsbury, as well as your steadfast dedication to the Greek Orthodox Archdiocese of Thyateira and Great Britain, are an example to be emulated and a testament to your unpretentiousness”. (Ελεύθερη μετάφραση: Η ακλόνητη δέσμευσή σας και η αφοσίωσή σας στην ευλογημένη κοινότητά μας εδώ στο Σρούσμπερυ, καθώς και η ακλόνητη αφοσίωσή σας στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση)

Η Ορθόδοξη Κοινότητα των 318 Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου του Shrewsbury έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δύο έτη, επιτελώντας σημαντικό φιλανθρωπικό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Αγγλίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα προς όλο το εκκλησίασμα στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων