21/01/2022 21/01/2022 Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου επί τη ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Μαξίμου του Ομολογητού. Προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος φέρει το όνομα του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2022 - 14:52

Ιερά Αγρυπνία στον Καθεδρικό του Λονδίνου για τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία στον Καθεδρικό του Λονδίνου για τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή

Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου επί τη ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Μαξίμου του Ομολογητού. Προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος φέρει το όνομα του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Συλλειτούργησαν ο ιερατικός Προϊστάμενος του Καθεδρικού, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνάς Μπακάλης, ο Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς και ο Διάκονος κ. Κωνσταντίνος Μαμούρης.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας στην προσφώνησή του ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο τα δέοντα επί τοις ονομαστηρίοις αυτού και επικαλέστηκε τις πρεσβείες του Αγίου Μαξίμου.

Οι κληρικοί και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν επίσης στον εορτάζοντα Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο και ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του Καθεδρικού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων