05/06/2023 06/06/2023 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Λονδίνου την Κυριακή της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023 με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών. Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και ιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού κ....
05 Ιουνίου, 2023 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 2:42

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στο Λονδίνο

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Πεντηκοστής στο Λονδίνο

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Λονδίνου την Κυριακή της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023 με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και ιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού κ. Θεωνάς Μπακάλης και ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς.

Ο Εσπερινός της Πεντηκοστής ετελέσθη σε πολλές γλώσσες, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας, η οποία απεικονίζεται γλαφυρά στην Καινή Διαθήκη την ημέρα της Πεντηκοστής.

Ακολούθησε κέρασμα στην Κρύπτη του Καθεδρικού.

(Φωτογραφίες: Jessy Papasavva Photography)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων