08/05/2022 08/05/2022 Την Κυριακή των Μυροφόρων, ανήμερα της Εορτής του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Ι. Ναό της Ενορίας στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, συμμετεχόντων του Ιερατ. Προισταμένου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σωτηρίου Χαραλάμπους, και του Αρχιδιακόνου π. Γεωργίου Τσουρού. Κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θειατείρων και Μεγάλης...
08 Μαΐου, 2022 - 20:38

ΛΟΝΔΙΝΟ: Εορτή του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Hackney

Διαδώστε:
ΛΟΝΔΙΝΟ: Εορτή του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Hackney

Την Κυριακή των Μυροφόρων, ανήμερα της Εορτής του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Ι. Ναό της Ενορίας στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, συμμετεχόντων του Ιερατ. Προισταμένου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σωτηρίου Χαραλάμπους, και του Αρχιδιακόνου π. Γεωργίου Τσουρού.

Κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θειατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, ο Αρχιδιάκονος Γεώργιος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος στο παράδειγμα των γενναίων Μυροφόρων Γυναικών που δεν κάμφθηκαν από τους κινδύνους αλλά με τόλμη και πίστη στον Ερχομό του Λυτρωτή, πορεύτηκαν προς το κενό μνήμα του Χριστού και έγιναν εκείνες οι πρώτες που άκουσαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, η κοινότητα παρέθεσε επίσημο γεύμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων