09/03/2022 09/03/2022 Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε τη Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγγνώμης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέου Kentish Town. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Κωνσταντίνο Γαριβαλδινό, τον Αρχιμανδρίτη π. Ζαχαρία Ζαχάρου της...
09 Μαρτίου, 2022 - 19:53

Λονδίνο: Εσπερινός της Συγγνώμης στον Άγιο Ανδρέα Kentish Town

Διαδώστε:
Λονδίνο: Εσπερινός της Συγγνώμης στον Άγιο Ανδρέα Kentish Town

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε τη Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγγνώμης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέου Kentish Town.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Κωνσταντίνο Γαριβαλδινό, τον Αρχιμανδρίτη π. Ζαχαρία Ζαχάρου της Μονής του Αγ. Ιωάννου του Βαπτιστή Essex και συμπροσευχόμενων Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.

Πριν την απόλυση του εσπερινού, σύμφωνα με την τάξη, ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε την συγχωρητικήν ευχήν και εν συνεχεία σύσσωμος Κλήρος και Πιστοί ασπάστηκαν την εικόνα της Θεοτόκου στο τέμπλο στου Ναού και αντήλλαξαν τον αδελφικό ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως. Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή, καλό στάδιο και να αξιώσει ο Κύριος όλους να προσκυνήσουν την Αγία Ανάσταση.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Αρχιμανδρίτης π. Ζαχαρίας Ζαχάρου, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ Νικήτα, πραγματοποίησε ομιλία για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με θέμα τη σημασία της συγχωρήσεως στη πνευματική ζωή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων