29/07/2022 29/07/2022 Το πρωί του Σαββατου, 23 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Edmonton Λονδίνου κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας τέλεσε την χειροτονία εις διάκονο του κ. Krastu Banev δίνοντας του το όνομα Νικήτας. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας προέστη της Θείας Λειτουργίας...
29 Ιουλίου, 2022 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2022 - 19:33

Λονδίνο: Χειροτονία διακόνου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Edmonton

Διαδώστε:
Λονδίνο: Χειροτονία διακόνου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Edmonton

Το πρωί του Σαββατου, 23 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Edmonton Λονδίνου κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας τέλεσε την χειροτονία εις διάκονο του κ. Krastu Banev δίνοντας του το όνομα Νικήτας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας προέστη της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επίσκοπου Ιλίου κ. Ραφαήλ. Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Τσιμαλής, Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Φωστηρόπουλος, ο Οικονόμος John Hookway, ο Οικονόμος Kristian Akselberg, ο Πρεσβύτερος Trayan Goranov, ο Αρχιδιάκονος Δρ Γεώργιος Τσουρούς, ο Διάκονος Γερβάσιος Καζάκος και οι Διάκονοι της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντίνος Μαμούρης και Κένεθ Πάρκερ.

Κατά την προσφώνηση του ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Νικήτα και τον Θεοφιλέστατο κ. Ραφαήλ για την καθοδήγηση καθώς και τους πατέρες και μητέρες της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Ιωάννου Βαπτιστή Essex, τους γονείς και την οικογένεια του για την στήριξη σε αυτή την απόφαση. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε το νέο διάκονο να παραμείνει καλός και πιστός υπηρέτης με την απλότητα την οποία είχε ο Άγιος Νικήτας του οποίου το όνομα έλαβε ο νέος διάκονος. Η χαρμόσυνη ημέρα ολοκληρώθηκε με δεξίωση που ακολούθησε σε παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού.

(Φωτογραφίες: Αλέξιος Γεννάρης)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων