08/11/2021 09/11/2021 Πανηγυρικά εορτάστηκε η Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Τιμίου Σταυρού και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λονδίνο, στην περιοχή Golders Green. Την Κυριακή προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Νικοδήμου Αναγνωστόπουλου και του...
08 Νοεμβρίου, 2021 - 18:36
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 0:25

Πανηγυρικός εορτασμός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Λονδίνο

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Λονδίνο

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Τιμίου Σταυρού και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λονδίνο, στην περιοχή Golders Green.

Την Κυριακή προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Νικοδήμου Αναγνωστόπουλου και του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Γραφείου Αρχιμ. κ. Νήφωνος Τσιμαλή.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικά με την εορτή και προσέφερε δώρο στον Σύλλογο Ελληνοκυπρίων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Λονδίνου, ιερά εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εικονιζομένου ως προστάτου της Μεγάλης Βρεταννίας.

Ανήμερα της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συλλειτουργών μετά των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Ιωάννου Σουρλίγγα, π. Βασιλείου Παπαθανασίου και π. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου.

Στο εκκλησίασμα ετέθη προς προσκύνηση η τίμια κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου του Πελοποννησίου (1779 – 1803) την οποία συνοδεύει ο π. Ιωάννης Σουρλίγγας από τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως όπου φυλάσσεται, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων