08/03/2021 08/03/2021 Μετατίθεται για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου (Σάββα), σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.  Η χειροτονία θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Kentish Town. Σύμφωνα με την Πρωτοσυγκελλία της Αρχιεπισκοπής η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι...
08 Μαρτίου, 2021 - 18:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 18:49

Στις 21 Μαρτίου η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως

Διαδώστε:
Στις 21 Μαρτίου η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως

Μετατίθεται για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου (Σάββα), σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. 

Η χειροτονία θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Kentish Town.

Σύμφωνα με την Πρωτοσυγκελλία της Αρχιεπισκοπής η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο Θεοφιλεστάτος εψηφισμένος Επίσκοπος πρέπει να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω του πρόσφατου ταξιδιού του.

Υπενθυνμίζεται πως η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 16 Φεβρουαρίου, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα, εξέλεξε δύο Βοηθοί παρ’ αυτώ Επισκόπους:

α) τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ραφαήλ Παβούρη (εκ Λέσβου) υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ιλίου, και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιάκωβο Σάββα (εκ Κύπρου) υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κλαυδιουπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων