03/08/2020 03/08/2020 Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση παιδιών και εφήβων στο διαδικτυακό “Κυριακάτικο Σχολείο” που εφάρμοσε η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα και κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Νεότητας. “Από τον Απρίλιο έως την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου η Αρχιεπισκοπή φιλοξένησε διαδικτυακά μαθήματα του Κυριακάτικου Σχολείου για τους νέους της Επικράτειας μας....
03 Αυγούστου, 2020 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 10:46

Στο πλευρό παιδιών και εφήβων εν μέσω πανδημίας

Διαδώστε:
Στο πλευρό παιδιών και εφήβων εν μέσω πανδημίας

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση παιδιών και εφήβων στο διαδικτυακό “Κυριακάτικο Σχολείο” που εφάρμοσε η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα και κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Νεότητας.

“Από τον Απρίλιο έως την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου η Αρχιεπισκοπή φιλοξένησε διαδικτυακά μαθήματα του Κυριακάτικου Σχολείου για τους νέους της Επικράτειας μας. Κάθε Κυριακή είχαμε τρεις ξεχωριστές ηλικιακές ομάδες: Παιδιά και έφηβοι 6-10 ετών, 11-14 ετών και 15-18 ετών συγκεντρώνονται στην πλατφόρμα Zoom για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και τη ζωή” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

“Δεν ήταν μόνο μια ευκαιρία για την πνευματική επιμόρφωση των νέων παρευρισκομένων, μια αύξηση στη γνώση και την κατανόηση της πίστης και της λατρείας μας, αλλά και μια ευκαιρία για εμάς να οδηγήσουμε τις συνεδρίες να ακούσουμε τις ερωτήσεις, τα ενδιαφέροντά τους, τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους για το μέλλον της Εκκλησίας μας, μέσα σε πνεύμα ανοιχτού διαλόγου” τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση υπογραμμιζεται επίσης ότι η ανταπόκριση σε αυτήν την πρωτοβουλία ήταν πολύ θετική και ενθουσιώδης γεγονός που αποτελεί πηγή ενθάρρυνσης για το Γραφείο Νεότητος της Αρχιεπισκοπής να συνεχίσει να υποστρίζει τη νέα γενιά “που διψά για την παρουσία του Χριστού στη ζωή τους”.

“Με αυτήν την πρωτοβουλία νιώθουμε ότι η φλόγα της εμπιστοσύνης και της αγάπης για την Εκκλησία έχει ανάψει στις καρδιές αρκετών νέων, μέσω των συζητήσεων. Εναπόκειται σε εμάς να επιτρέψουμε σε αυτή τη φλόγα να μεγαλώσει” προστίθεται

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων