22/11/2022 22/11/2022 Στο Λονδίνο βρέθηκε χθες η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Μεταξύ των σταθμών επίσκεψης της κ. Κεραμέως ήταν και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Νικήτα με τον οποίο ανταλλάξανε σκέψεις...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 8:53

Στον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων η Νίκη Κεραμέως

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων η Νίκη Κεραμέως

Στο Λονδίνο βρέθηκε χθες η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μεταξύ των σταθμών επίσκεψης της κ. Κεραμέως ήταν και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Νικήτα με τον οποίο ανταλλάξανε σκέψεις για τον Ελληνισμό της περιοχής.

“Παρουσία εκπροσώπων βρετανικών πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων LSE, King’s College London, Queen Mary, Nottingham, York, Southampton, Liverpool, των Πρυτάνεων από Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (NTUA) και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, των Πρέσβεων της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέπτυξα τις εξαιρετικές δυνατότητες των ΑΕΙ μας για συνέργειες με AEI του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι συνεργασίες μεταξύ των ιδρυμάτων των δυο χωρών μπορούν να αποτελέσουν αμοιβαία επωφελή ευκαιρία για τις ακαδημαϊκές κοινότητες των δύο χωρών στη μετά Brexit εποχή. Και ήδη, ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη, μεταξύ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και University of Liverpool! Στη συνέχεια, στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του UCL, ένα από τα διακεκριμένα Παιδαγωγικά τμήματα στον κόσμο, πραγματοποιήσαμε μια ιδιαιτέρως γόνιμη συζήτηση για τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής. Τέλος, συνάντησα τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, κ.κ. Νικήτα, με τον οποίο ανταλλάξαμε σκέψεις για τον Ελληνισμό της περιοχής”, έγραψε σε ανάρτησή της Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων