21/02/2022 21/02/2022 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στο Bayswater Λονδίνου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, Κυριακή του Ασώτου, συμμετεχόντων του Ιερατικού Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού, Αρχιμ. Θεωνά Μπακάλη, και του Αρχιμ. Νήφωνος Τσιμαλή. Πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος...
21 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2022 - 21:08

Χειροθεσία νέου Αρχιδιακόνου της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Διαδώστε:
Χειροθεσία νέου Αρχιδιακόνου της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στο Bayswater Λονδίνου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, Κυριακή του Ασώτου, συμμετεχόντων του Ιερατικού Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού, Αρχιμ. Θεωνά Μπακάλη, και του Αρχιμ. Νήφωνος Τσιμαλή.

Πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας τέλεσε την εις Αρχιδιάκονον χειροθεσία του από της 5ης Ιουνίου 2021 Διακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, π. Γεωργίου Σ. Τσουρού.

Ο νέος Αρχιδιάκονος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και έλκει την καταγωγή από τη Χίο και την Κρήνη της Μικράς Ασίας. Είναι έγγαμος και τυγχάνει Διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κεντ της Αγγλίας (University of Kent) με αντικείμενο την ανθρωπολογία του Χριστιανισμού και τις διαχριστιανικές σχέσεις στην Αγία Γη (2018). Απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει πραγματοποιήσει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (SOAS) με ειδίκευση στις πολιτισμικές σχέσεις του Χριστιανισμού με το Ισλάμ (2012 – 2013). Ομιλεί την αγγλική, την γαλλική και την αραβική.

Συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, συμμετέχει στην εκπροσώπηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σε θρησκευτικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, όπως το Συμβούλιο Χριστιανών και Εβραίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Σχολείο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Βόρειο Λονδίνο, ενώ είναι ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, αρθρογραφώντας υπέρ των δικαιωμάτων των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων