17/07/2022 17/07/2022 Την χειροτονία εις διάκονο του Συμεών Μένε τέλεσε το πρωί του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Λονδίνου. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας προέστη της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επίσκοπο Ιλίου κ. Ραφαήλ. Συλλείτούργησαν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Τσιμαλής, Διευθυντής του Γραφείου...
17 Ιουλίου, 2022 - 8:06
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2022 - 8:08

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Διακόνου στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων

Την χειροτονία εις διάκονο του Συμεών Μένε τέλεσε το πρωί του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Λονδίνου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας προέστη της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επίσκοπο Ιλίου κ. Ραφαήλ. Συλλείτούργησαν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Τσιμαλής, Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, ο Οικονόμος Kristian Akselberg, ο Αρχιδιάκονος Δρ Γεώργιος Τσουρούς και οι Διάκονοι της Αρχιεπισκοπής Παντελεήμων Μάξφιλντ, Κωνσταντίνος Μαμούρης και Κένεθ Πάρκερ.

Κατά την προσφώνηση του ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Νικήτα και τον Θεοφιλέστατο κ. Ραφαήλ για την καθοδήγηση καθώς και τους γονείς και την οικογένειά του για την στήριξη σε αυτή την απόφαση.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ακράδαντη πεποίθηση ότι ο νέος διάκονος θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών στη διακονία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χαρμόσυνη ημέρα ολοκληρώθηκε με δεξίωση που ακολούθησε στην αίθουσα κάτω από τον Ιερό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων