07/04/2020 26/03/2021 Εγκύκλιο σχετικά με την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά εξέδωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος. “Οι Ιερές Ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών των Ι. Ναών και μόνο με τον ιερέα, τον ιεροψάλτη και τον νεωκόρο. Ουδείς άλλος επιτρέπεται να είναι μέσα στην εκκλησία”, αναφέρει μεταξύ άλλων. Αναλυτικά...
07 Απριλίου, 2020 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:46

Η Αρχιεπισκοπή Καναδά για τις Ι. Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Καναδά για τις Ι. Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Εγκύκλιο σχετικά με την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά εξέδωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος.

“Οι Ιερές Ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών των Ι. Ναών και μόνο με τον ιερέα, τον ιεροψάλτη και τον νεωκόρο. Ουδείς άλλος επιτρέπεται να είναι μέσα στην εκκλησία”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος:

Σε όλες τις προηγούμενες εγκυκλίους μου, αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον κορωνοϊό, έγραφα: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας και οι Κοινότητές της θ’ ακολουθήσουμε επακριβώς τις εντολές και τις οδηγίες των κυβερνήσεων του Καναδά».

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα. Την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα πρέπει να γίνουν οι Ι. Ακολουθίες και οι Θ. Λειτουργίες κανονικά και σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας. Τούτο θα γίνεται, διότι όπως πάλι έγραφα:

α) Να υμνολογείται και να δοξολογείται ο Τρισάγιος Θεός και

β) οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες να μεταδίδονται διά μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, ώστε οι ευλαβείς χριστιανοί να δύνανται να τις παρακολουθούν και να προσεύχονται.

Οι Ιερές Ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών των Ι. Ναών και μόνο με τον ιερέα, τον ιεροψάλτη και τον νεωκόρο. Ουδείς άλλος επιτρέπεται να είναι μέσα στην εκκλησία. Δυστυχώς, δεν θα μπορεί να δοθεί Θ. Κοινωνία, ούτε τα βαΐα των φοινίκων, ούτε Ευχέλαιο, ούτε τα άνθη του Επιταφίου, αλλά, ούτε και το Φως της Ανάστασης. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εντολές και οδηγίες, δεν επιτρέπεται να υπάρχει επαφή μεταξύ των ανθρώπων, αλλά, ούτε και συγκέντρωση άνω των τριών ατόμων. Παρακαλώ όλους σας να τηρείτε την τάξη αυτή επακριβώς. Λυπάμαι, διότι είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τα μέτρα αυτά, αλλά ο Θεός γνωρίζει και καταλαβαίνει περισσότερο και καλύτερα από εμάς. Προσεύχομαι και παρακαλώ και σεις προσεύχεσθε με πίστη, με μετάνοια, με ειλικρίνεια, ώστε ο Θεός να μας αξιώσει να βγούμε από την δοκιμασία αυτή το γρηγορότερο δυνατό. Εύχομαι και προσεύχομαι να διέλθουμε όλοι την περίοδο της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα στην «κατ’ οίκον μας εκκλησία» με υγεία και με πνευματική ανάταση. Να νιώσουμε τα Πάθη του Χριστού μας, στην ψυχή μας και στην καρδιά μας. Να ζήσουμε τον πόνο Του και το άγχος Του. Να νιώσουμε τη συντροφιά Του. Να τον παρακαλέσουμε, όπως ο ληστής, να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και ενδόμυχα να ακούσουμε τη φωνή Του που θα μας λέγει: «Παιδί μου, είμαι μαζί σου, σε αγαπώ και σε συγχωρώ. Μαζί θα περπατήσουμε τον δύσκολο δρόμο. Θα ανεβούμε τον ανήφορο. Θα φθάσουμε στην κορυφή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων