30/03/2022 16/04/2022 Ύστερα από δύο χρόνια που σχεδόν όλα ήταν νεκρά εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, εφέτος τα πράγματα στην Εκκλησία του Καναδά άλλαξαν, καθώς σε πολλά μέρη της χώρας την ημέρα της 25ης Μαρτίου υψώθηκε η γαλανόλευκη στα Δημαρχεία, στις Βουλές των Επαρχιών και στη Βουλή του Καναδά. Παντού έγιναν Θείες Λειτουργίες και Δοξολογίες για την 25η...
30 Μαρτίου, 2022 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2022 - 17:13

Καναδάς: Παρελάσεις 25ης Μαρτίου 1821 – Πνευματικές συνάξεις Φιλοπτώχου Αδελφότητος

Διαδώστε:
Καναδάς: Παρελάσεις 25ης Μαρτίου 1821 – Πνευματικές συνάξεις Φιλοπτώχου Αδελφότητος

Ύστερα από δύο χρόνια που σχεδόν όλα ήταν νεκρά εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, εφέτος τα πράγματα στην Εκκλησία του Καναδά άλλαξαν, καθώς σε πολλά μέρη της χώρας την ημέρα της 25ης Μαρτίου υψώθηκε η γαλανόλευκη στα Δημαρχεία, στις Βουλές των Επαρχιών και στη Βουλή του Καναδά.

Παντού έγιναν Θείες Λειτουργίες και Δοξολογίες για την 25η Μαρτίου. Μεγαλειώδεις ήταν οι παρελάσεις στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ.

Στην παρέλαση του Μόντρεαλ, στην πρώτη γραμμή ήταν ο πρωθυπουργός του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό, η υπουργός Εξωτερικών κα Melanie Joly, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ κ. Ανδρέας Κριλής, η εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κα Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Στην παρέλαση του Τορόντο στην πρώτη γραμμή παρέλασαν, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο κα Παρασκευή Σκουτάκη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, η βουλευτής της Επαρχιακής Κυβέρνησης κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαντάς και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Παρά το τσουχτερό ψύχος όλοι παρέλασαν με πολλή υπερηφάνεια και ενθουσιασμό. Συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους τους οργανωτές, αλλά και τους μετασχόντες.

Οι Φιλόπτωχες Αδελφότητες Καναδά κάθε χρόνο έχουν πνευματικές συνάξεις τα Σάββατα της Μ. Σαρακοστής. Για τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγιναν αυτές οι πνευματικές συνάξεις. Εφέτος άρχισαν πάλι. Ήδη έγιναν πνευματικές συνάξεις Φιλοπτώχου στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ με μεγάλη συμμετοχή.

Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει πνευματική σύναξη των τεσσάρων Κοινοτήτων, London, Windsor, Sarnia και Chatham, στο Chatham.

To πρόγραμμα των πνευματικών συνάξεων έχει ως εξής: Ώρα 9:00-10:15 π.μ. Θ. Λειτουργία, την οποία τελεί μόνος του ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και κοινωνούν όλες οι αδελφές-μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Ώρα 10:15-11:00 μ.μ. πρόγευμα για όλους. Ώρα 11:00 π.μ. -12.00 μεσημέρι, ομιλία Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου με θέμα «Εγώ έμαθον εν οίς είμι αυτάρκης είναι» (Φιλιπ. 4,11), το οποίο είναι το σύνθημα της εκκλησιαστικής χρονιάς. Ώρα 12:00-1:00 μ.μ. γεύμα για όλους. Ώρα 1:00-2:00 μ.μ. ομιλία του ιερατ. προϊσταμένου στην Κοινότητα που γίνεται η πνευματική σύναξη με θέμα «Υπερηφάνεια έναντι ταπείνωσης».

“Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και σύνολη η οικογένεια των χριστιανών της Αρχιεπισκοπής Καναδά δοξολογούμε και ευχαριστούμε τον Πανάγαθο Θεό που σιγά-σιγά μας απαλλάσσει από τον κορωνοϊό. Υποσχόμεθα όλοι εντονότερα να ζούμε την χριστιανική μας ζωή και ευχόμεθα σε όλους ευλογημένο, πνευματικό και ευφρόσυνο Πάσχα”, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Καναδά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων