21/03/2020 26/03/2021 Την τρίτη κατά σειρά Εγκύκλιο σχετικά με το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού εξέδωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος.  Ο Σεβασμιώτατος αναφέρει ότι από εδώ και πέρα οι Θείες Λειτουργίες και οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κλεισμένων των θυρών για τους πιστούς, ενώ τονίζει πως δεν θα πρέπει να παραλείπεται καμία Ιερά Ακολουθία και Θεία...
21 Μαρτίου, 2020 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:46

Κεκλεισμένων των θυρών οι Ι. Ακολουθίες στον Καναδά

Διαδώστε:
Κεκλεισμένων των θυρών οι Ι. Ακολουθίες στον Καναδά

Την τρίτη κατά σειρά Εγκύκλιο σχετικά με το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού εξέδωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος. 

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρει ότι από εδώ και πέρα οι Θείες Λειτουργίες και οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κλεισμένων των θυρών για τους πιστούς, ενώ τονίζει πως δεν θα πρέπει να παραλείπεται καμία Ιερά Ακολουθία και Θεία Λειτουργία για δύο κυρίως λόγους. α) Να υμνολογείται και να δοξολογείται ο Τρισάγιος Θεός και β) οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες να μεταδίδονται διά μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, ώστε οι ευλαβείς χριστιανοί να δύνανται να τις παρακολουθούν και να προσεύχονται.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Εγκύκλιος:

Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταμένους, Εντιμοτάτους Προέδρους και Αξιότιμα Μέλη των Δ.Σ., Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Διδασκάλους, Διδασκάλισσες, Μαθητές και Μαθήτριες, Νεολαία των Κοινοτήτων και άπαν το ευλαβές πλήρωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά

Αγαπητοί εν Κυρίω,

Στην από 13 Μαρτίου 2020 εγκύκλιο, σχετικά με τον κορονοϊό, έγραφα: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας και οι Κοινότητές της θ’ ακολουθήσουμε επακριβώς εντολές και οδηγίες των κυβερνήσεων του Καναδά».

Από μέρους των κυβερνήσεων του Καναδά δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτε. Έχουν, όμως, αλλάξει πολλά από εμάς και τους χριστιανούς μας. Η εντολή και οι οδηγίες των κυβερνήσεων του Καναδά είναι, άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών και με προβλήματα υγείας να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους. Αυτό από τους ευλαβείς ηλικιωμένους χριστιανούς μας δεν τηρείται. Φαίνεται, επίσης, ότι δεν τηρείται η εντολή από τους Ιερείς και το Διοικητικό Συμβούλιο, να μην υπάρχουν στους Ιερούς Ναούς περισσότερα από πενήντα (50) άτομα. Για τους λόγους αυτούς αναγκαζόμαστε να πάμε στο τελευταίο μέτρο, το οποίο θα εφαρμοσθεί.

Από εδώ και πέρα στους Ιερούς μας Ναούς θα τελούνται όλες οι Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες με μόνους τον ιερέα, τον ψάλτη και τον νεωκόρο και κεκλεισμένων των θυρών του Ιερού Ναού.

Δεν πρέπει να παραλείπεται καμία Ιερά Ακολουθία και Θεία Λειτουργία για δύο κυρίως λόγους.

α) Να υμνολογείται και να δοξολογείται ο Τρισάγιος Θεός και

β) οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες να μεταδίδονται διά μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, ώστε οι ευλαβείς χριστιανοί να δύνανται να τις παρακολουθούν και να προσεύχονται.

Μας δίδεται με τον τρόπο αυτό η ευκαιρία να κάνουμε το σπίτι μας και την οικογένειά μας «κατ’ οίκον εκκλησία», όπως μας λέγει ο Απόστολος Παύλος. Παρακαλώ, ας προσπαθήσουμε όλοι μας να κάνουμε στην ουσία το σπίτι μας «κατ’ οίκον εκκλησία».

Εύχομαι και προσεύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να μας βοηθήσει σύντομα να απαλλαγούμε από την δοκιμασία αυτή. Εμείς με τη σειρά μας να προσπαθήσουμε όλοι μας να εφαρμόζουμε επακριβώς τις οδηγίες των κυβερνήσεών μας. Η ζωή μας από το πρωί μέχρι το βράδυ να είναι μία συνεχής και αδιάλειπτη προσευχή.

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων