03/03/2021 26/03/2021 «Κάθε χρόνο στον μήνα Μάρτιο να εργαζόμαστε εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της ελευθερίας, της αγάπης, της θυσίας και της πίστης στον Θεό» αναφέρει μεταξύ άλλων στον εγκύκλιο σημείωμά του ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, υπενθυμίζοντας ότι ο Μάρτιος έχει ορισθεί ως ο Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς στον Καναδά. ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: Να τον γιορτάσουμε...
03 Μαρτίου, 2021 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:45

Μάρτιος: Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς στον Καναδά

Διαδώστε:
Μάρτιος: Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς στον Καναδά

«Κάθε χρόνο στον μήνα Μάρτιο να εργαζόμαστε εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της ελευθερίας, της αγάπης, της θυσίας και της πίστης στον Θεό» αναφέρει μεταξύ άλλων στον εγκύκλιο σημείωμά του ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, υπενθυμίζοντας ότι ο Μάρτιος έχει ορισθεί ως ο Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς στον Καναδά.

ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Να τον γιορτάσουμε όλοι μαζί

Ο μήνας Μάρτιος με πρωτοβουλία της βουλευτού κας Έφης Τριανταφυλλοπούλου και με την υποστήριξη του πρωθυπουργού κ. Doug Ford και του υπουργού οικονομικών κ. Rod Phillips, ανακηρύχθηκε το 2019 Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε για την μεγάλη τιμή.

Ο Ελληνισμός τον μήνα Μάρτιο και ιδιαίτερα την 25η Μαρτίου, γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Παναγίας, αλλά και την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που οι τότε Έλληνες σκλάβοι επανεστάτησαν «για του Χριστού την πίστη την αγία, της πατρίδας την ελευθερία και για την τιμή της οικογένειας» και απέκτησαν την ελευθερία τους. Το θάρρος τους και τα κατορθώματά τους ενέπνευσαν και άλλους λαούς και απέκτησαν κι εκείνοι την ελευθερία τους από την τουρκική σκλαβιά.

Το εγχείρημα αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πολλοί θυσιάστηκαν στον αγώνα με κορυφαίο τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’, ο οποίος κρεμάστηκε από τους Τούρκους την ημέρα του Πάσχα του 1821 στην πύλη του Πατριαρχείου.

Καλούμαστε να τιμούμε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και ενωμένοι να ζούμε και να ενεργούμε εμπνεόμενοι από τα κατορθώματά τους και φωτιζόμενοι από την αληθινή πίστη στον μόνο αληθινό Θεό, τον Ιησού Χριστό. Κάθε χρόνο στον μήνα Μάρτιο να εργαζόμαστε εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της ελευθερίας, της αγάπης, της θυσίας και της πίστης στον Θεό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων