16/03/2023 17/03/2023 Τον Καναδά επισκέφθηκε το περασμένο διήμερο, 14-15 Μαρτίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένιδας όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο “Σωκράτης-Δημοσθένης” ενώ είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισκέφθηκε μαζί με την Καναδή ομόλογό του, Mélanie Joly, τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μόντρεαλ εκεί όπου...
16 Μαρτίου, 2023 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2023 - 0:05

Μόντρεαλ: Με προσευχή για τα Τέμπη οι επισκέψεις Δένδια στους Ελληνορθόδοξους ναούς

Διαδώστε:
Μόντρεαλ: Με προσευχή για τα Τέμπη οι επισκέψεις Δένδια στους Ελληνορθόδοξους ναούς

Τον Καναδά επισκέφθηκε το περασμένο διήμερο, 14-15 Μαρτίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένιδας όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο “Σωκράτης-Δημοσθένης” ενώ είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισκέφθηκε μαζί με την Καναδή ομόλογό του, Mélanie Joly, τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μόντρεαλ εκεί όπου τους υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος. Μετά την σύντομη συνομιλία ακολούθησε προσευχή για τη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη το οποίο εξελίχθηκε για την Ελλάδα σε εθνική τραγωδία.

Ακολούθως ο οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών επισκέφθηκαν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά τον Ελληνορθόδοξο Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μόντρεαλ. Εκεί πραγματοποιήθηκε προσευχή και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η συνάντηση με την Καναδή ΥΠΕΞ 

Κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, οι συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών με την Καναδή ομόλογό του επικεντρώθηκαν στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, τη συνεργασία των δύο χωρών εντός διεθνών οργανισμών, την προσήλωση αμφότερων κρατών σε κοινές αρχές και αξίες και ζητήματα σχετικά με την ελληνική ομογένεια στον Καναδά ως συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, οι συζητήσεις περιλάμβαναν και τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων