23/08/2022 23/08/2022 Στον βίο, στις αρετές, στην πλούσια ιεραποστολική δράση και στο μαρτυρικό τέλος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (γνωστός και ως Πατροκοσμάς), αναφέρεται ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ενόψει της επερχόμενης εορτής της μνήμης του Αγίου. Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη να εμπνευστούμε από την ζωή του Πατροκοσμά και των ανθρώπων που...
23 Αυγούστου, 2022 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2022 - 10:11

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Στον βίο, στις αρετές, στην πλούσια ιεραποστολική δράση και στο μαρτυρικό τέλος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (γνωστός και ως Πατροκοσμάς), αναφέρεται ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ενόψει της επερχόμενης εορτής της μνήμης του Αγίου.

Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη να εμπνευστούμε από την ζωή του Πατροκοσμά και των ανθρώπων που είναι αφοσιωμένοι στον Θεό.

«Αν δεν υπήρχε ο Πατροκοσμάς, ίσως δεν θα υπήρχε Ελληνισμός, ίσως δεν θα υπήρχε Ελλάδα, ίσως δεν θα υπήρχε Ορθοδοξία στην Ελλάδα. Αλλά έκανε τόσα πολλά, θυσίασε τον εαυτό του για την Εκκλησία, για τον Ελληνισμό, για τον καθένα από εμάς», επισημαίνει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων