04/06/2023 05/06/2023 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε η χειροτονία σε Διάκονο του αποφοίτου της Θεολογικής Ακαδημίας Τριανταφύλλου Τζίτζικα. από τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο και έλαβαν μέρος στη Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία ο Επίσκοπος Πατάρων Αθηναγόρας και δέκα επτά (17) ιερείς. Συγκινητικά μίλησε ο χειροτονηθείς Διάκονος Σεραφείμ Τζίτζικας και πατρικά απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ....
04 Ιουνίου, 2023 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 13:11

Χειροτονίες αποφοίτων Θεολογικής Σχολής Αρχιεπισκοπής Καναδά

Διαδώστε:
Χειροτονίες αποφοίτων Θεολογικής Σχολής Αρχιεπισκοπής Καναδά

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε η χειροτονία σε Διάκονο του αποφοίτου της Θεολογικής Ακαδημίας Τριανταφύλλου Τζίτζικα. από τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο και έλαβαν μέρος στη Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία ο Επίσκοπος Πατάρων Αθηναγόρας και δέκα επτά (17) ιερείς.

Συγκινητικά μίλησε ο χειροτονηθείς Διάκονος Σεραφείμ Τζίτζικας και πατρικά απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος. Καίτοι Δευτέρα βράδυ, περίπου εκατόν ογδόντα (180) άνθρωποι έλαβαν μέρος. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη χειροτονία παρετέθη δείπνο για όλους στο παρακείμενο Μητροπολιτικό Κέντρο. Ελαβαν μέρος η πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά Ζωή Βερούτη, πολλές πρώην πρόεδροι, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Γεωργία Ορφανάκου-Χαραμή και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Μπέτυ Σκουτάκη.

Κατά το τελευταίο εκκλησιαστικό έτος χειροτονήθηκαν πέντε (5) απόφοιτοι και φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας, οι κάτωθι: π. Ευδόκιμος Μαθιουδάκης, π. Ευάγγελος Αναστασιάδης, π. Χριστιανός Βέλλα, π. Ευάγγελος Αθανασούλας και Διάκονος Σεραφείμ Τζίτζικας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος παρουσιάζει στο εκκλησίασμα του ιερού ναού Αγ. Νικολάου Τορόντο τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο Τριαντάφυλλο Τζίτζικα.

Ο Διάκονος Σεραφείμ εντός του Ιουλίου θα χειροτονηθεί ιερεύς στο χωριό του Γερακαρού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ώστε να συμμετέχουν οι γονείς του, οι συγγενείς του και οι φίλοι του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος έδωκε στον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο το όνομα Σεραφείμ και όρισε να εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου στη γιορτή του Αγ. Σεραφείμ Φαναρίου και Νεοχωρίου καθώς επίσης και στις 8 Νοεμβρίου στη γιορτή των Αρχαγγέλων και ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα να συνεχίσει να είναι η ζωή του αγνή, καθαρή, αγγελική. Αξιος!

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ετελέσθη μνημόσυνο για τον τελευταίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τα θύματα της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων