31/05/2023 01/06/2023 Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Mario Vitti στο Σισμανόγλειο Μέγαρο απόψε, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 18:30 τοπική ώρα. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ομιλητές στην εκδήλωση με τίτλο «Μνήμη Mario Vitti» είναι: -Στέφανος Κακλαμάνης-Τμήμα Φιλολογίας...
31 Μαΐου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 4:40

Εκδήλωση στη μνήμη του Ομοτίμου Καθηγητή Mario Vitti παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Διαδώστε:
Εκδήλωση στη μνήμη του Ομοτίμου Καθηγητή Mario Vitti παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Mario Vitti στο Σισμανόγλειο Μέγαρο απόψε, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 18:30 τοπική ώρα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ομιλητές στην εκδήλωση με τίτλο «Μνήμη Mario Vitti» είναι:

-Στέφανος Κακλαμάνης-Τμήμα Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α.:«Η νεοελληνική λογοτεχνία στο μεταίχμιο των νεότερων χρόνων: η συμβολή του Mario Vitti»,

-Ευριπίδης Γαραντούδης- Τμήμα Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α.: «Ο Mario Vitti και η σύγχρονή του ελλαδική νεοελληνική φιλολογία»,

-Damla Demirözü- Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας İstanbul Üniversitesi.: «Αποχαιρετώντας τον Vitti: Η νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στην Τουρκία».

O Mario Vitti υπήρξε ομότιμος καθηγητής της ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Tuscia στο Viterbo της Ιταλίας και ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της Ιταλίας σχετικά με το πλήρες φάσμα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα, ο Mario Vitti ανατράφηκε στους κόλπους της Ρωμαίικης κοινότητας της Πόλης.

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων