03/10/2019 28/02/2022 Την 1η Οκτωβρίου στο Iνστιτούτο Eπαγγελματικής Kατάρτισης του Κουόπιο, στη Φινλανδία τελέστηκε μια πράξη βίας, αποτέλεσμα της οποίας  ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, εννέα τραυματίστηκαν και 2 βρίσκονται τώρα σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων συμμερίζεται τον πόνο και την θλίψη των θυμάτων και των συγγενών τους, ενώ παρακαλεί...
03 Οκτωβρίου, 2019 - 18:36
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2022 - 6:43

Αρχιεπ. Φινλανδίας: “Να προσευχηθούμε για τα θύματα”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Φινλανδίας: “Να προσευχηθούμε για τα θύματα”

Την 1η Οκτωβρίου στο Iνστιτούτο Eπαγγελματικής Kατάρτισης του Κουόπιο, στη Φινλανδία τελέστηκε μια πράξη βίας, αποτέλεσμα της οποίας  ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, εννέα τραυματίστηκαν και 2 βρίσκονται τώρα σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων συμμερίζεται τον πόνο και την θλίψη των θυμάτων και των συγγενών τους, ενώ παρακαλεί να προσευχηθούν όλοι για τα θύματα.

“Η άνοδος της βίας και της ανησυχίας πιστοποιούν την ύπαρξη βαθιών προβλημάτων στην κοινωνία. Ενώ ο πόνος των διπλανών είναι απέραντος και η θλίψη ανέκφραστη, πέρα ​​από τις πύλες του θανάτου και των βασάνων ανοίγει ένας κόσμος ευημερίας και παρηγοριάς», δήλωσε με έμφαση αλλά και συγκίνηση ο Αρχιεπίσκοπος.

Αξιοσημείωτο έιναι ότι τα κίνητρα του 25χρονου δράστη παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Ο επιτιθέμενος, που τραυματίστηκε επίσης, εισέβαλε το πρωί σε μια από τις τάξεις του ινστιτούτου Σάβο, στο οποίο φοιτούν μαθητές λυκείου και ενήλικες. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Μίκο Λιτίνεν, έφερε μαζί του ένα σπαθί και ένα άλλο όπλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων