30/10/2020 28/02/2022 Στον φονικό σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Σάμο και την Σμύρνη αναφέρθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας με μήνυμα του στον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας, αναρτώντας παράλληλα μια φωτογραφία του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. «Οι μάστιγες στις οποίες...
30 Οκτωβρίου, 2020 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2022 - 6:45

Κάλεσμα προσευχής του Αρχιεπισκόπου Φιλλανδίας για Σάμο-Σμύρνη

Διαδώστε:
Κάλεσμα προσευχής του Αρχιεπισκόπου Φιλλανδίας για Σάμο-Σμύρνη

Στον φονικό σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Σάμο και την Σμύρνη αναφέρθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας με μήνυμα του στον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας, αναρτώντας παράλληλα μια φωτογραφία του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

«Οι μάστιγες στις οποίες αναφέρεται η Εκκλησία μας, «σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, φωτιά, σπαθί και πόλεμος», συνεχίζουν, δυστυχώς, να προκαλούν συχνά πόνο στον κόσμο. Ας μην αισθανθούμε αδύναμοι ενώπιων αυτών, αλλά ας ζητήσουμε από τον Θεό ανακούφιση για όσους υποφέρουν.», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα προς τα μέλη της Εκκλησίας της Φιλλανδίας “να μνημονεύουν στις προσευχές τους ιδιαίτερα τον Σεβ. Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο, τους κληρικούς της περιοχής, τα προσωπικά διάσωσης-υγειονομικής περίθαλψης και τους ανθρώπους.”

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας αναφέρει:

“Σήμερα, κοντά στο νησί της Σάμου στο ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος, σημειώθηκε ένας ισχυρός σεισμός με εύρος ζημιών, για το οποίο έχουμε λίγες πληροφορίες. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι χάθηκαν ζωές και υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Οι υλικές ζημιές είναι επίσης μεγάλες. Στην τουρκική πλευρά, για παράδειγμα στη Σμύρνη – γνωστή για την ιστορία της εκκλησίας της – υπήρξαν αναφορές για κατάρρευση κτιρίων. Στην Ελλάδα, εκκλησία κατέρρευσε στο Καρλόβασι, η γενέτειρα του Σεβ. Μητροπολίτου Ευσεβίου και η χειρότερα πληγείσα περιοχή. Πολλοί έχουν χάσει τα σπίτια τους σήμερα.

Οι μάστιγες στις οποίες αναφέρεται η Εκκλησία μας, «σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, φωτιά, σπαθί και πόλεμος» συνεχίζουν, δυστυχώς, να προκαλούν συχνά πόνο στον κόσμο. Ας μην αισθανθούμε αδύναμοι ενώπιων αυτών, αλλά ας ζητήσουμε από τον Θεό ανακούφιση για όσους υποφέρουν.

Προτρέπω όλα τα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας να μνημονεύουν στις προσευχές τους ιδιαίτερα τον Σεβ. Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο, τους κληρικούς της περιοχής, τα προσωπικά διάσωσης-υγειονομικής περίθαλψης και τους ανθρώπους.”

 

Το μήνυμα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντος με την φωτογραφία του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων