10/06/2023 10/06/2023 Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, στην εκκλησία του Αγίου Αλυπίου του Κιονίτου στην Αττάλεια, τελέστηκε θεία Λειτουργία σε ατμόσφαιρα πνευματικής περισυλλογής και εψάλη το Iερό Mνημόσυνο με την ευκαιρία συμπληρώσεως ενός έτους από τη εκδημία του από Κορέας Μητροπολίτου Πισιδίας κυρού Σωτηρίου Τράμπα (1929-2022). Προέστη ο Επιχώριος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ συμπαραστατούμενος από τον...
10 Ιουνίου, 2023 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2023 - 21:44

Ένας χρόνος χωρίς τον Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο

Διαδώστε:
Ένας χρόνος χωρίς τον Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, στην εκκλησία του Αγίου Αλυπίου του Κιονίτου στην Αττάλεια, τελέστηκε θεία Λειτουργία σε ατμόσφαιρα πνευματικής περισυλλογής και εψάλη το Iερό Mνημόσυνο με την ευκαιρία συμπληρώσεως ενός έτους από τη εκδημία του από Κορέας Μητροπολίτου Πισιδίας κυρού Σωτηρίου Τράμπα (1929-2022).

Προέστη ο Επιχώριος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιο και όλους τους ιερείς και τους διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Ιώβ  υπενθύμισε στο εκκλησίασμα τους λόγους του Αποστόλου Παύλου: « Ἀδελφοί, μνημονεύετε τῶν ἡγουμένων ὑμῶν, οἵτινες ἐλάλησαν ὑμῖν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν». (Εβρ. 13,7). Αναλογιζόμενοι πόσο μεγάλος ιεραπόστολος ήταν ο Μητροπολίτης Σωτήριος Τράμπας, αναφερόμαστε σε έναν ιεράρχη, ο οποίος, παρ’ όλο που αποσύρθηκε σε ηλικία 84 ετών από τον θρόνο της Μητροπόλεως Κορέας λαμβάνοντας τον τιμητικό τίτλο της ιστορικής Επαρχίας της Πισιδίας, δεν ξεκουράστηκε όπως  πολύ καλά τo άξιζε, αλλά με πίστη και ιεραποστολικό ζήλο, ανέλαβε το καταπληκτικό έργο της αναστάσεως της εκκλησιαστικής ζωής αυτού του ιστορικού θρόνου. Σήμερα, ο κλήρος αυτής της ζωντανής  Μητροπόλεως δεσμεύεται να συνεχίσει το ποιμαντικό του έργο, μιμούμενος την πίστη του, προς δόξαν του Θεού και τη σωτηρία του ποιμνίου που του εμπιστεύθηκε.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε γεύμα για όλους τους πιστούς που ήταν παρόντες στο επισκοπείο, το οποίο είχε αγοραστεί στην παλαιά πόλη της Αττάλειας από τον μακαριστό μητροπολίτη για τις ποιμαντικές ανάγκες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων