28/01/2022 28/01/2022 H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, μετέβη στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως, όπου οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται στη Γεωργιανή γλώσσα προς εξυπηρέτηση της Γεωργιανής παροικίας της Κωνσταντινούπολης, και προέστη της Ιεράς Παρακλήσεως με την ευκαιρία της εορτής, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, της Αγίας Ισαποστόλου Νίνας, Φωτιστρίας της...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 18:36
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2022 - 18:42

Εορτή της Αγίας Νίνας με τους Γεωργιανούς της Πόλης

Διαδώστε:
Εορτή της Αγίας Νίνας με τους Γεωργιανούς της Πόλης

H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, μετέβη στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως, όπου οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται στη Γεωργιανή γλώσσα προς εξυπηρέτηση της Γεωργιανής παροικίας της Κωνσταντινούπολης, και προέστη της Ιεράς Παρακλήσεως με την ευκαιρία της εορτής, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, της Αγίας Ισαποστόλου Νίνας, Φωτιστρίας της Γεωργίας.

Στο τέλος της Ακολουθίας, τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ηλίας Jinjolava, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού, ενώ ο Πατριάρχης αντιφώνησε καταλλήλως. Στην Παράκληση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, ο Θεοφιλ. κ. Massimiliano Palinuro, Επίσκοπος της εν τη Πόλει Ρωμαιοκαθολικής κοινότητος, η Γενική Πρόξενος της Γεωργίας στην Πόλη Ευγεν. κ. Inga Kikvadze, και πιστοί γεωργιανής καταγωγής.

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος ευλόγησε την εόρτια τράπεζα που προσφέρθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων