06/08/2021 06/08/2021 Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική Σκήτη Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε από τον Καθηγούμενο η ειθισμένη ευχή της ευλογήσεως των γεννημάτων της αμπέλου....
06 Αυγούστου, 2021 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2021 - 16:02

Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Χάλκη

Διαδώστε:
Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Χάλκη

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική Σκήτη Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε από τον Καθηγούμενο η ειθισμένη ευχή της ευλογήσεως των γεννημάτων της αμπέλου.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Κατά το σύντομο κήρυγμά του ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε στην ιστορία της Σκήτης και στη σημασία να παραμείνει παρά τα εμπόδια που υπάρχουν στην κατοχή του Πατριαρχείου.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, Πέμπτη 5/8, τελέστηκε προεόρτια της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, η Θεία Λειτουργία.

Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Να σημειωθεί ότι η φροντίδα της Σκήτης έχει ανατεθεί στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

 

ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ:

 

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων