05/08/2022 05/08/2022 Τη βαθύτατη θλίψη και συγκίνησή του για τις ζημιές που υπέστη το γηροκομείο του ελληνικού νοσοκομείου «Βαλουκλή» της Κωνσταντινούπολης από την πυρκαγιά εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας...
05 Αυγούστου, 2022 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2022 - 16:13

Επικοινωνία Κατσανιώτη – Οικουμενικού Πατριάρχη

Διαδώστε:
Επικοινωνία Κατσανιώτη – Οικουμενικού Πατριάρχη

Τη βαθύτατη θλίψη και συγκίνησή του για τις ζημιές που υπέστη το γηροκομείο του ελληνικού νοσοκομείου «Βαλουκλή» της Κωνσταντινούπολης από την πυρκαγιά εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας προς την ελληνική μειονότητα και την προθυμία να συμβάλει για την αποκατάσταση του σημαντικού κτιρίου που αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι εντός της ημέρας ο Ανδρ. Κατσανιώτης θα έχει επικοινωνία και με τον πρόεδρο του ελληνικού νοσοκομείου, προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος των ζημιών.

Παράλληλα, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη πως την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα επισκεφτεί το Φανάρι με αφορμή τη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου και την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων