29/03/2023 29/03/2023 Εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιεραμία Α (1522-1546) με  αφορμή την πρόσφατη Αγιοκατάταξη του, στις 10 Ιανουαρίου 2023 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, διοργανώνει η Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης. Η Εσπερίδα με θέμα: «Διακήρυξη της Αγιότητος του Ιερεμία Α΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως»  θα πραγματοποιηθεί την...
29 Μαρτίου, 2023 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 12:44

Εσπερίδα για τον Άγιο Ιερεμία Α από την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Εσπερίδα για τον Άγιο Ιερεμία Α από την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης

Εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιεραμία Α (1522-1546) με  αφορμή την πρόσφατη Αγιοκατάταξη του, στις 10 Ιανουαρίου 2023 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, διοργανώνει η Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης.

Η Εσπερίδα με θέμα: «Διακήρυξη της Αγιότητος του Ιερεμία Α΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως»  θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 6η μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών της Πατριαρχικής Ακαδημίας. 

Θα γίνει παρουσίαση του βίου και του έργου του Αγίου Πατριάρχου, με ομιλητές τον Ιερομόναχο π. Θεοφάνη Σταυρονικητιανό και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορικής Βυζαντινής Μουσικολογίας στην ΠΑΕΑΚ, κ. Μιχαήλ Στρουμπάκη

Θα ακολουθήσουν επίκαιροι ύμνοι από τον ψαλτικό χορό της Ακαδημίας υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Μαΐστορος της Μ.τ.Χ.Ε. και ΕΔΙΠ της ΠΑΕΑΚ κ. Ανδρέα Γιακουμάκη.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΑΦΙΣΑ2 (1)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων