01/02/2019 01/02/2019 Κατά τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε, Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου, στον Ι.Ν. Γενεθλίων της Παναγίας, Πύλης Βελιγραδίου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανακήρυξη της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας. “Ευχόμεθα να ριζώσει αυτή η Εκκλησία, να αναπτυχθεί, να μαζέψει μέσα εις τους κόλπους της τα διασκορπισμένα πρόβατα του Χριστού στην Ουκρανία”...
01 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:09
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2019 - 18:16

Ευχές Οικουμενικού Πατριάρχη να ριζώσει η Εκκλησία της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Ευχές Οικουμενικού Πατριάρχη να ριζώσει η Εκκλησία της Ουκρανίας

Κατά τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε, Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου, στον Ι.Ν. Γενεθλίων της Παναγίας, Πύλης Βελιγραδίου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανακήρυξη της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

“Ευχόμεθα να ριζώσει αυτή η Εκκλησία, να αναπτυχθεί, να μαζέψει μέσα εις τους κόλπους της τα διασκορπισμένα πρόβατα του Χριστού στην Ουκρανία” όπως είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτατος.

Χαρακτήρισε την Αυτοκεφαλία ως το σημαντικότερο  εκκλησιαστικό γεγονός που συνέβη στις αρχές αυτής της χρονιάς. Ευχήθηκε δε, η νέα Αυτοκέφαλος Εκκλησία στην Ουκρανία να αναπτυχθεί και να ενώσει όλους τους πιστούς.

«Μεθαύριο, την Κυριακή, ο νέος Προκαθήμενός της, ενθρονίζεται επισήμως εις τον ιστορικόν Ναόν της Αγίας Σοφίας του Κιέβου, και στείλαμε μια τετραμελή Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, δύο Αρχιερείς, τον άγιο Γαλλίας και τον άγιον Αδριανουπόλεως, και δύο ηγουμένους από το Άγιον Όρος, τον π.Εφραίμ, ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, και τον π.Αλέξιο, ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος. Αυτή η τετραμελής Αντιπροσωπεία μας θα εγκαθιδρύσει τον νέον Προκαθήμενον, ενώ αύριο Σάββατο θα εγκαθιδρύσει τον νέον Έξαρχον, τον οποίον διορίσαμε εκεί. Διότι η Ουκρανία μας έδωσε έναν ιστορικό Ναό, του Αγίου Ανδρέου, εις το κέντρον του Κιέβου, ο οποίος θα είναι Σταυροπήγιον του Οικουμενικού Πατριάρχου, και εκεί διορίσαμε τον Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ, ο οποίος επί επτά χρόνια εργάστηκε ως ιερατικώς Προϊστάμενος της Σλαβοφώνου Κοινότητός μας στην Αττάλεια. Έκανε πολύ καλό έργο εν μέσω των Σλάβων εγκατεστημένων εκεί αδελφών μας αλλά τον χρειαστήκαμε ως Ουκρανό την καταγωγή  για την Ουκρανία και τον διορίσαμε εκεί.

Ευχόμεθα να ριζώσει αυτή η Εκκλησία, να αναπτυχθεί, να μαζέψει μέσα εις τους κόλπους της τα διασκορπισμένα πρόβατα του Χριστού στην Ουκρανία, να ενώσει τα διεστώτα και να είναι πάντοτε καύχημα και αφορμή υπερηφανείας για τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, η οποία έδωσε στους Ουκρανούς αδελφούς μας το βάπτισμα, την χριστιανικήν πίστιν και, γιατί όχι, και τον χριστιανικόν πολιτισμόν».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων