20/04/2022 21/04/2022 H A.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθ0λομαίος χοροστάτησε, το πρωΐ της Μεγάλης Τετάρτης, 20 Απριλίου 2022, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων. Δείτε το σχετικό βίντεο: Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Παναγιώτατος μετέβη και πάλι στο Κουβούκλιο παρασκευής και εψήσεως του Αγίου Μύρου, όπου, παρουσία των...
20 Απριλίου, 2022 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 0:38

Φανάρι: Μεγάλη Τετάρτη με Προηγιασμένη, Άγιο Μύρο και Ευχέλαιο

Διαδώστε:
Φανάρι: Μεγάλη Τετάρτη με Προηγιασμένη, Άγιο Μύρο και Ευχέλαιο

H A.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθ0λομαίος χοροστάτησε, το πρωΐ της Μεγάλης Τετάρτης, 20 Απριλίου 2022, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Παναγιώτατος μετέβη και πάλι στο Κουβούκλιο παρασκευής και εψήσεως του Αγίου Μύρου, όπου, παρουσία των Αρχιερέων, της Πατριαρχικής Αυλής, και πιστών, τέλεσε την προβλεπόμενη Ιερά Ακολουθία και έριξε στους λέβητες την τελευταία ποσότητα συστατικών στοιχείων του Αγίου Μύρου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολούθως, Αρχιερείς και κληρικοί ανέγνωσαν, διαδοχικά, κεφάλαια από το Ιερό Ευαγγέλιο.

Το απόγευμα, παρέστη συμπροσευχόμενος, από το Ιερό Βήμα, κατά την τέλεση του Μυστηρίου του Ευχελαίου, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Μ.Πρωτοσυγκέλλου κ. Θεοδώρου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Νωρίτερα, ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αρμενικό Πατριαρχείο, στο Κοντοσκάλι της Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τράλλεων κ. Βενιαμίν και τον Πανοσιολ. Μ.Αρχιδιάκονο κ. Παΐσιο, προκειμένου να εκφράσει τις ευχές του για το Άγιον Πάσχα προς τον Μακ. Αρμένιο Πατριάρχη στην Τουρκία κ. Sahak Maşalyan και την περί αυτόν Αρμενική Κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίστηκε η παρασκευή του Αγίου Μύρου – Αύριο ο Καθαγιασμός

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων