14/09/2022 14/09/2022 Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης, 13 Σεπτεμβρίου, ο Πρέσβης κ. Rashad Hussain, επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας. Ο Πρέσβης Hussain συζήτησε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 16:12

Φανάρι: Στο επίκεντρο οι θρησκευτικές ελευθερίες και η διακονία της Μητρός Εκκλησίας

Διαδώστε:
Φανάρι: Στο επίκεντρο οι θρησκευτικές ελευθερίες και η διακονία της Μητρός Εκκλησίας

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης, 13 Σεπτεμβρίου, ο Πρέσβης κ. Rashad Hussain, επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο Πρέσβης Hussain συζήτησε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην Έδρα της αλλά και στον κόσμο, για την Ομογένεια, αλλά και για την κατάσταση των Χριστιανών στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως τον κ. Πρέσβη συνόδευαν η κ. Joanna Wulfsberg και ο κ. Michael Dozler, από την υπηρεσία Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας, καθώς και η κ. Audrey Stevens και ο κ. Batu Kinayyigit, στελέχη του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Πόλη, ενώ από την πλευρά της Μητρός Εκκλησίας παρέστη ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων