12/04/2021 12/04/2021 Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη προπέμφθηκε στην αιωνιότητα, από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κυρός Κωνσταντίνος, την Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021. Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, στο τέλος της οποίας εψάλη νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχου....
12 Απριλίου, 2021 - 21:24

H Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτου Γέροντος Νικαίας

Διαδώστε:
H Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτου Γέροντος Νικαίας

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη προπέμφθηκε στην αιωνιότητα, από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κυρός Κωνσταντίνος, την Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021.

Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, στο τέλος της οποίας εψάλη νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχου. Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος.

Ακολούθως, στις 12 το μεσημέρι, τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου, συμπαραστατουμένου από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Σηλυβρίας κ. Μάξιμο και Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα.

Το πένθος της Μητρός Εκκλησίας έφεραν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος και Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε, κατά την τάξη, ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και των παρακειμένων Ι. Μητροπόλεων, κληρικοί-εκπρόσωποι άλλων δογμάτων, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστου Μ. Εκκλησίας, η Ευγεν. κυρία Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος ενταύθα, παράγοντες της Ομογένειας, συγγενείς του εκλιπόντος και πιστοί από την Πόλη.

Ο ενταφιασμός του αειμνήστου Ιεράρχου πραγματοποιήθηκε σε οικογενειακό τάφο στο Κοιμητήριο του Αγίου Ιγνατίου Χαλκηδόνος από τον οικείο Ποιμενάρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων