22/04/2022 23/04/2022 Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, 21 Απριλίου 2022, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου. Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και στη συνέχεια ακολούθησαν οι συγχοροστατούντες Σεβ. Αρχιερείς Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Ανέων...
22 Απριλίου, 2022 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 4:23

Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στο Φανάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στο Φανάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, 21 Απριλίου 2022, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου.

Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και στη συνέχεια ακολούθησαν οι συγχοροστατούντες Σεβ. Αρχιερείς Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Ανέων κ. Μακάριος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Πάφου κ. Γεώργιος, Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος και Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ενώ τη δωδέκατη ευαγγελική περικοπή ανέγνωσε ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Παΐσιος.

Ο Πατριαρχικός Ναός και όλο το Πατριαρχείο τυλίχθηκαν στο σκοτάδι κατά την περιφορά του Εσταυρωμένου, με τη συγκίνηση όλων να κορυφώνεται.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Υφυπουργός Εξωτερικών, η κ. Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, η κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο κ. Κωσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Άρχοντες Οφφικιάλιοι, παράγοντες της Ομογένειας, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Σήμερα το πρωί ο Παναγιώτατος χοροστατεί στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου (Αποκαθήλωση):

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων