19/05/2019 19/05/2019      Η Κοινότητα Νεοχωρίου στον Βόσπορο εόρτασε σήμερα την Ανακομιδή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, γόνου του Νεοχωρίου. Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης, σήμερα Κυριακή του Παραλύτου 19/5/2019 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Επόπτου της Περιφερείας...
19 Μαΐου, 2019 - 20:42

Η εορτή της Ανακομιδής του λειψάνου του Αγ. Θεοδώρου στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Διαδώστε:
Η εορτή της Ανακομιδής του λειψάνου του Αγ. Θεοδώρου στο Νιχώρι του Βοσπόρου
     Η Κοινότητα Νεοχωρίου στον Βόσπορο εόρτασε σήμερα την Ανακομιδή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, γόνου του Νεοχωρίου.
Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης, σήμερα Κυριακή του Παραλύτου 19/5/2019 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου.
Στο τέλος ο Επίσκοπος Ερυθρών ευλόγησε τα κόλυββα του Αγίου.  Ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα.
Συμμετείχαν Νιχωρίτες αλλά και πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό. Χθες Σάββατο, τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής στο νέο παρεκκλήσιο του Ναού, επ’ ονόματι του Αγίου, το οποίο λειτούργησε πριν ένα χρόνο. Στις ακολουθίες παρέστη και ο πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε.
Οι φωτογραφίες από την Θ. Λειτουργία είναι του κ. Ηλία Κουλουρίδη και από τον Εσπερινό του Ioannis Byros.

Πηγή: fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων