01/06/2023 01/06/2023 Κατά την εορτή της Πεντηκοστής ο Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός θα ιερουργήσει στην Θεολογική Σχολή Χάλκης, ενώ κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Με ανακοίνωσή της η Θεολογική Σχολή ανέρτησε το πρόγραμμα εορτασμού. Διαβάστε την ανακοίνωση της Θεολογικής Σχολής Χάλκης: Εορτή της...
01 Ιουνίου, 2023 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 14:46

Η Εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Θεολογική Σχολή Χάλκης

Διαδώστε:
Η Εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Θεολογική Σχολή Χάλκης

Κατά την εορτή της Πεντηκοστής ο Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός θα ιερουργήσει στην Θεολογική Σχολή Χάλκης, ενώ κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Με ανακοίνωσή της η Θεολογική Σχολή ανέρτησε το πρόγραμμα εορτασμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Θεολογικής Σχολής Χάλκης:

  • Εορτή της Πεντηκοστής

Ευχαρίστως ανακοινούται ότι επί τη δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής τελεσθήσεται εν τω ναϋδρίω της καθ΄ ημάς Ιεράς Θεολογικής Σχολής το Σάββατον, 3ην Ιουνίου, περί ώραν 6ην μ.μ. ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, την δε επαύριον Όρθρος και Θεία Λειτουργία, περί ώραν 9ην πρωινήν, προεξάρχοντος του ιδίου Αρχιερέως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος θα τέλεση τον Εσπερινόν του Αγίου Πνεύματος, αναγινώσκων τας ευχάς της Γονυκλισίας.

  • Πανήγυρις του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος της εν Χάλκη Ιεράς Θεολογικής Σχολής

Ευχαρίστως ανακοινούται ότι την Δευτέραν 5ην Ιουνίου, καθ΄ ην πανηγυρίζει το επ΄ ονόματι της Παναγίας Τριάδος τιμώμενον ναύδριον της Σχολής, τελεσθήσεται ο εόρτιος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ΄ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Προέδρου της Εφορείας του ιερού ημών καθιδρύματος. Θα επακολουθήση δεξίωσις εν τω Μεγάλω Συνοδικώ της Σχολής και εόρτιος τράπεζα.

Δρομολόγια πλοίων:

Kabataş: 06:45/ 08:00/9:00/10:05
Bostancı: 08:00/ 09:00/ 10:30

Η Φιλοξενία του Αβραάμ , Εικονοστάση Ι.Ν.Αγ.Τριάδος Χάλκη , Κων/πολη . Φωτογράφιση Βενιζέλος Γ. Γαβριλάκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων