04/06/2023 05/06/2023 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου και Ικονίου κ. Θεολήπτου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο...
04 Ιουνίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 1:37

Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου και Ικονίου κ. Θεολήπτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, κατά την οποία ανέγνωσε και τις ευχές της Γονυκλισίας.

Παρέστησαν ο Σεβασμιάτατος ΡΚαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βίλνιους κ. Gintaras Grušas, Πρόεδρος του Συμβουλίου των εν Ευρώπη Επισκοπικών Συνόδων της ΡΚαθολικής Εκκλησίας, ο Πανοσιολ. ΡΚ Κληρικός κ. Κύριλλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Pannonhalmi της Ουγγαρίας, με συνεργάτες του, ο Πρόξενος κ. Σταύρος Χριστοδουλίδης, εκ προσώπου της Γενικής Πρόξενου της Ελλάδος στην Πόλη, ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας κ. Roman Nedilskyi, με τον Πρόξενο κ. Maksym Vdovychenko, ο Πρέσβης ε.τ. κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., όμιλος αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων