04/09/2020 04/09/2020 Στην ιερά Πατριαρχική Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος, της οποίας η φροντίδα έχει ανατεθεί στην Θεολογική Σχολή, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, επί τη μνήμη του Αγίου Ανθίμου, κατά την οποία εορτάζει ο εφημέριος της Σκήτης κατά τους θερινούς μήνες, Πανοσιολ. Ἀρχιμ. π. Ἄνθιμος. Στο τέλος της Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία...
04 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2020 - 11:58

Η εορτή του Αγίου Ανθίμου στη Χάλκη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ανθίμου στη Χάλκη

Στην ιερά Πατριαρχική Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος, της οποίας η φροντίδα έχει ανατεθεί στην Θεολογική Σχολή, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, επί τη μνήμη του Αγίου Ανθίμου, κατά την οποία εορτάζει ο εφημέριος της Σκήτης κατά τους θερινούς μήνες, Πανοσιολ. Ἀρχιμ. π. Ἄνθιμος.

Στο τέλος της Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στον π. Άνθιμο, αναφέρθηκε στην μακρά γνωριμία και φιλία τους και ευχαρίστησε τον ποιμενάρχη του, Σεβ. Μητροπλίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, ο οποίος παραχωρεί προθύμως τον π. Άνθιμο για να καλύπτει τις εφημεριακές ανάγκες της Σκήτης, λειτουργώντας κάθε Πέμπτη.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στον αύλειο χώρο της Σκήτης και εόρτιος τράπεζα στην Σχολή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων