12/05/2021 12/05/2021 Τη μνήμη του Αγίου Γερμανού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τίμησαν σήμερα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν από τον Καθηγουμένο, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, στο προς τιμήν του ιδρυτή της Σχολής, Πατριάρχου Γερμανού Δ΄, παρεκκλήσιο του Αγίου Γερμανού του Ομολογητού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (740 μ.Χ.), που βρίσκεται στον νάρθηκα...
12 Μαΐου, 2021 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2021 - 12:28

Η εορτή του Αγίου Γερμανού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γερμανού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τη μνήμη του Αγίου Γερμανού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τίμησαν σήμερα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν από τον Καθηγουμένο, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, στο προς τιμήν του ιδρυτή της Σχολής, Πατριάρχου Γερμανού Δ΄, παρεκκλήσιο του Αγίου Γερμανού του Ομολογητού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (740 μ.Χ.), που βρίσκεται στον νάρθηκα του ναϋδρίου της Σχολής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως κυρού Γερμανού, αποφοίτου της Σχολής (1954) και διατελέσαντος Ηγουμένου αυτής μετά την εκδημία του Σχολάρχου, Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως κυρού Μαξίμου, κατά τα έτη 1991-1995 και ο οποίος κατά γενική ομολογία υπήρξε μια σύγχρονη οσιακή μορφή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων