28/04/2023 28/04/2023 Ο Θεός να κατατάξει την ψυχήν Του ” Εν σκηναίς δικαίων” αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εστία Θεολόγων Χάλκης με αφορμή την εκδημία του Άρχοντα Πρωτοψάλτη, Γεωργίου Κυρμελή,  ο οποίος εκοιμήθη χθες, Πέμπτη 27 Απριλίου, σε ηλικία 84 ετών. “Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνεται η κοίμηση του ομογαλάκτου αδελφού μας της Τροφού Θεολογικής Σχολής...
28 Απριλίου, 2023 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2023 - 10:31

Η Εστία Θεολόγων Χάλκης για την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτη, Γεωργίου Κυρμελή

Διαδώστε:
Η Εστία Θεολόγων Χάλκης για την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτη, Γεωργίου Κυρμελή

Ο Θεός να κατατάξει την ψυχήν Του ” Εν σκηναίς δικαίων” αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εστία Θεολόγων Χάλκης με αφορμή την εκδημία του Άρχοντα Πρωτοψάλτη, Γεωργίου Κυρμελή,  ο οποίος εκοιμήθη χθες, Πέμπτη 27 Απριλίου, σε ηλικία 84 ετών.

“Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνεται η κοίμηση του ομογαλάκτου αδελφού μας της Τροφού Θεολογικής Σχολής Χάλκης, Γεωργίου Κυρμελή σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.Ο Θεός να κατατάξει την ψυχήν Του ” Εν σκηναίς δικαίων. ” Ο αείμνηστος ήταν μαθητής της Σχολής μας κατά τα έτη 1959-1963, όπου και αποφοίτησε. Άρχων Πρωτοψάλτης του Οικ . Πατριαρχείου, Πρωτοψάλτης σε διάφορους Ναούς της Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε πρώτος Γραμματέας της Ιεράς Μητροπ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, επί 44 συναπτά έτη (1974-2018). Ο εκλιπών ήταν από τους πρώτους στενούς συνεργάτες του μακαριστού ομογάλακτου Μητροπ. Διονυσίου, συμφοιτητή του ,εις την Ι.Θ.Σ.Χάλκης”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στις 11:00 π.μ., στον Ιερόν Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως , ενώ ο ενταφιασμός θα γίνει στο Κοιμητήριο Κερδυλλίων Σερρών.

Διαβάστε επίσης: Εκοιμήθη ο Άρχων Πρωτοψάλτης Γεώργιος Κυρμελής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων