26/05/2023 26/05/2023 Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 25 Μαϊου, η κατ’ έτος καθιερωμένη συνάντηση των μελών και φίλων της Εστίας Θεολόγων Χάλκης στην έδρα της Εστίας. Εκτός των εν Αθήναις μελών με την παρουσία τους τίμησαν τη συνάντηση και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, άρτι αφιχθείς από την Πόλη των πόλεων, όπως επίσης ο...
26 Μαΐου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 14:47

Η ετήσια συνάντηση της Εστίας Θεολόγων Χάλκης

Διαδώστε:
Η ετήσια συνάντηση της Εστίας Θεολόγων Χάλκης

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 25 Μαϊου, η κατ’ έτος καθιερωμένη συνάντηση των μελών και φίλων της Εστίας Θεολόγων Χάλκης στην έδρα της Εστίας. Εκτός των εν Αθήναις μελών με την παρουσία τους τίμησαν τη συνάντηση και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, άρτι αφιχθείς από την Πόλη των πόλεων, όπως επίσης ο π. Κωνσταντινος Θερμός από την Αυστραλία και Ανδρέας Πουλής από τις Η.Π.Α.

Στην σύναξη μετά τον σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Εστίας, κ. Νικόλαο Ξεξάκη, και τον χαιρετισμό του π. Κυριακού Τσουρού, ως εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, ο οποίος με συγκίνηση για την παρουσία του στην Έδρα της Εστίας, αλλά και με γλαφυρότητα και ηρεμία, πήγε τις μνήμες στα νεανικά και μαθητικά χρόνια, καθώς περιέγραψε τις δικές του μνήμες, αναμνήσεις αλλά και συγκεκριμένα γεγονότα, που τον σημάδεψαν στην μετέπειτα πορεία της ζωής του.

Προς το τέλος της ομιλίας του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την Τροφό Μάννα Σχολή, για τον αείμνηστο Σχολάρχη Μάξιμο Ρεπανέλλη, τους λοιπούς Μεγάλους Καθηγητές, αλλά και σε όλους όσους είχε την τύχη να βρίσκεται μαζί των στην Σχολή. Τελευταία άφησε την ευχή και εξέφρασε την ελπίδα Του,για την επαναλειτουργία της Σχολής μας.

Στην συνέχεια ο κ. Δημήτριος Παλαβίδης, στο πλαίσιο της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, έκανε προβολή διαφανειών, με ξενάγηση στις τρεις μεγάλες Μόνες του Πόντους, Παναγίας Σουμελά, Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, από την προσωπική του συλλογή την οποία εμπλούτισε στην προ ετών επίσκεψη του στον Πόντο.

Μετά το πέρας της προβολής, έγινε το Τσούγκρισμα των Πασχαλινών αυγών όπου, ο Πρόεδρος της Εστίας κ. Νικόλαος Ξεξάκης, λαβών τον λόγο ευχαρίστησε του παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές και η ελπίδα του Σεβασμιωτάτου Φιλαδελφείας κ Μελίτωνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων