13/11/2020 13/11/2020 Την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τίμησαν σήμερα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, όπου φυλάσσονται τα Ιερά λείψανά του. Κατά την τάξη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος  χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία εκ του παραθρονίου καθώς στο θρόνο τοποθετείται η εικόνα του Αγίου και η Πατριαρχική ράβδος, δηλ. παρίσταται ωσεί χοροστατών. Έτσι,...
13 Νοεμβρίου, 2020 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2020 - 11:51

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Φανάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Φανάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τίμησαν σήμερα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, όπου φυλάσσονται τα Ιερά λείψανά του.

Κατά την τάξη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος  χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία εκ του παραθρονίου καθώς στο θρόνο τοποθετείται η εικόνα του Αγίου και η Πατριαρχική ράβδος, δηλ. παρίσταται ωσεί χοροστατών. Έτσι, ο εκάστοτε παριστάμενος Πατριάρχης ή Αρχιερεύς άνευ μανδύος ανέρχεται στο παραθρόνιο.

Φωτογραφία αρχείου Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων