06/05/2021 06/05/2021 Σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κατάνυξη πανηγύρισε τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου 2021, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τον έφορο και προστάτη του, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος και Σασίμων κ. Γεννάδιος. Κατά τη...
06 Μαΐου, 2021 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 15:12

Η πανήγυρις του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

Διαδώστε:
Η πανήγυρις του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

Σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κατάνυξη πανηγύρισε τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου 2021, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τον έφορο και προστάτη του, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος και Σασίμων κ. Γεννάδιος.

Κατά τη διάρκειά της τελέστηκε η ειθισμένη αρτοκλασία υπέρ των εν Αμερική, αλλά και όλων των ανά την οικουμένη προσφιλών τέκνων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.  

Ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ Μητροπολίτες Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ, η εορτάζουσα τα ονομαστήριά της Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, με τον σύζυγό της, Εξοχ. Πρέσβη κ. Ιωάννη Ραπτάκη, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πιστοί από την Πόλη.


________
Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων