23/04/2023 24/04/2023 Σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κατάνυξη πανηγύρισε την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τον έφορο και προστάτη του, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ. Κατά τη διάρκειά της...
23 Απριλίου, 2023 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 1:54

Η πανήγυρις του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

Διαδώστε:
Η πανήγυρις του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

Σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κατάνυξη πανηγύρισε την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τον έφορο και προστάτη του, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Κατά τη διάρκειά της τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία υπέρ των εν Αμερική, αλλά και όλων των ανά την οικουμένη προσφιλών τέκνων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, ενώ αμέσως μετά την Απόλυση διένειμε στο πολυπληθές εκκλησίασμα κόκκινα πασχαλινά αυγά.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος και Μύρων κ. Χρυσόστομος, οι Θεοφιλέσταστοι Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος.

Παρέστησαν, επίσης, η εορτάζουσα τα ονομαστήριά της κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, καθώς και οι Γενικοί Πρόξενοι της Ουκρανίας κ. Roman Nedilskyi, της Μολδαβίας κ. Sergiu Gurduza, του Μαυροβουνίου κ. Branislav Karadzic και της Β. Μακεδονίας κ. Aktan Αgo, οι επί κεφαλής των Γενικών Προξενείων της Ρουμανίας Εντιμ. κ. Lucian Cringasu και της Γεωργίας κ. Zaza Nadiradze, και ο Πρόξενος της Βουλγαρίας κ. Krasimir Tsenovski, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Ακολούθως, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, καλωσόρισε τους Διπλωμάτες και τους άλλους παρισταμένους και, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε σύντομα να τελειώσει ο διαβολικός πόλεμος στην Ουκρανία και να επικρατήσει η ειρήνη, ενώ για άλλη μία φορά εξέφρασε την συμπαράστασή του στους σεισμοπλήκτους της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της Συρίας.

Το μεσημέρι, ο Παναγιώτατος προσεκάλεσε τους παρισταμένους Γενικούς Προξένους και εκπροσώπους Γενικών Προξενείων να παρακαθήσουν στην εόρτια πασχαλινή τράπεζα που παρετέθη στην αυλή του Πατριαρχείου.

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων