02/10/2022 02/10/2022 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα την κ. Olena Zelenska, σύζυγο του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι, η οποία συνοδευόταν από τον κ. Andriy Yermak, επικεφαλής του Γραφείου του κ. Προέδρου, την κ. Yulia Svyrydenko, πρώτη αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τον κ. Αndrii Sybiha, αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας,...
02 Οκτωβρίου, 2022 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2022 - 21:47

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα την κ. Olena Zelenska, σύζυγο του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι, η οποία συνοδευόταν από τον κ. Andriy Yermak, επικεφαλής του Γραφείου του κ. Προέδρου, την κ. Yulia Svyrydenko, πρώτη αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τον κ. Αndrii Sybiha, αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα κ. Vasyl Bodnar, και τον Γενικό Πρόξενο στην Πόλη κ. Roman Nedilskyi, στελέχη της Προεδρίας και συνεργάτες της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Παναγιώτατος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο Ουκρανικό λαό, ο οποίος με σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του, και εξέφρασε την ευχή σύντομα ο πόλεμος να τερματιστεί και να επανέλθει η ειρήνη στην Ουκρανία.

Η κ. Zelenska ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον και την στήριξή του προς τον λαό της Ουκρανίας.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Προηγουμένως, η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο ουκρανικής καταγωγής Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Καμιάνοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέως, την ενημέρωσε για την ιστορία και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Πηγή: ec-patr.org

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων