21/05/2021 21/05/2021 Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα έχει αύριο, Σάββατο 22 Μαΐου 2021, στην Κωνσταντινούπολη, η Συμπρόεδρος του Συμβουλίου των Μετόχων του Μηχανισμού COVAX και Ευρωβουλευτής της Renew Europe, Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. Η κ. Ζαχαροπούλου αναμένεται να συζητήσει θέματα που αφορούν στην παγκόσμια υγεία και τον μηχανισμό COVAX, αποστολή του οποίου είναι να εξασφαλίσει...
21 Μαΐου, 2021 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 - 18:31

Η υγεία στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτάτου-Συμπροέδρου COVAX

Διαδώστε:
Η υγεία στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτάτου-Συμπροέδρου COVAX

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα έχει αύριο, Σάββατο 22 Μαΐου 2021, στην Κωνσταντινούπολη, η Συμπρόεδρος του Συμβουλίου των Μετόχων του Μηχανισμού COVAX και Ευρωβουλευτής της Renew Europe, Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Η κ. Ζαχαροπούλου αναμένεται να συζητήσει θέματα που αφορούν στην παγκόσμια υγεία και τον μηχανισμό COVAX, αποστολή του οποίου είναι να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια κατά της Covid-19.

Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη διανεμηθεί περίπου 69 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε 125 χώρες και ο στόχος είναι να διανεμηθούν 2 δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2021, οι οποίες θα πρέπει να είναι επαρκείς για την προστασία των ευάλωτων και υψηλού κινδύνου ατόμων και των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή της υγείας παγκοσμίως, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συμπροέδρου του COVAX και επισημαίνεται ότι «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο αυτόν λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια προσφορά και τη δραματική κατάσταση στην Ινδία.

Η Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εξελέγη Συμπρόεδρος του COVAX τον περασμένο Απρίλιο.

 

Η Συμπρόεδρος του Συμβουλίου των Μετόχων του Μηχανισμού COVAX και Ευρωβουλευτής της Renew Europe, Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων