03/10/2021 03/10/2021 Ηθική στήριξη με εγκάρδιες ευχές και υλική βοήθεια, με σεβαστό οικονομικό ποσό, προσέφερε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για την ενίσχυση της σεισμόπληκτης Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου και του ποιμνίου της, που δοκιμάζεται από τους καταστροφικούς σεισμούς. Εξάλλου, σε γράμμα του προς τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ. Ανδρέα, ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρει:...
03 Οκτωβρίου, 2021 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2021 - 19:16

Αρκαλοχώρι: Ηθική και υλική στήριξη από τον Πατριάρχη

Διαδώστε:
Αρκαλοχώρι: Ηθική και υλική στήριξη από τον Πατριάρχη

Ηθική στήριξη με εγκάρδιες ευχές και υλική βοήθεια, με σεβαστό οικονομικό ποσό, προσέφερε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για την ενίσχυση της σεισμόπληκτης Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου και του ποιμνίου της, που δοκιμάζεται από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Εξάλλου, σε γράμμα του προς τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ. Ανδρέα, ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρει:

«Κατώδυνοι η Μήτηρ Εκκλησία και η ημετέρα Μετριότης προσωπικώς επληροφορήθημεν την αιφνίδιαν και βαρείαν δοκιμασίαν της θεοσώστου υμών Επαρχίας, προσφιλέστατε αδελφέ και συλλειτουργέ, εφ’ ω και δεόμεθα του διακρατούντος τα πάντα εν τη χειρί Αυτού Κυρίου και Θεού ημών όπως επουλώση τας πληγάς και διαφυλάττη την Μεγαλόνησον και τους ηρωικούς κατοίκους αυτής από πάσης άλλης βλάβης και συμφοράς».

Επιστολές συμπαράστασης από τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων εστάλησαν για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Η ίδια η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου έχει δώσει τους λογαριασμούς της στο ποίμνιο προς ενίσχυση των σεισμόπληκτων. 

Τις πληγές της από το φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου προσπαθεί να επουλώσει η περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Για το σκοπό αυτό η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου με ανακοίνωσή της καλεί όλους μας να ενισχύσουμε οικονομικά τους σεισμόπληκτους προκειμένου να λάβουν μια μικρή ανακούφιση στον δύσκολο αγώνα που έχουν μπροστά τους.
Η κατάθεση χρημάτων μπορεί να γίνει στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς:

Τράπεζα Πειραιώς GR6401713680006368030020170

Τράπεζα Εθνικής GR8501102050000020501344145

Τράπεζα Eurobank GR6802601660000120200269991

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα GR1508700120000000011073084

Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων GR0806900200000000114506001

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων και η Ελλαδική Εκκλησία

Από την πρώτη στιγμή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή στην περιοχή και έστειλε μήνυμα προς την τοπική κοινωνία ότι με τη βοήθεια του Θεού όλα θα ξαναγίνουν όπως πριν τονίζοντας ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα επιστρατευτεί, προκειμένου να συνδράμει υλικά αλλά και πνευματικά τις πληγείσες περιοχές.

«Και στην περίπτωση αυτή όλοι μαζί θα προχωρήσουμε» ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών μετά την επίσκεψη και ενημέρωσή του στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Αρκαλοχώρι της Κρήτηςπου επλήγη από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας, 27ης Σεπτεμβρίου 2021. 

«Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια, γιατί θα παρασυρθούμε. Εμείς στη Βοιωτία κουβαλάμε μία πείρα μεγάλη, που μας λέει ότι οι πρώτες ώρες μετά από έναν σεισμό είναι οι πιο δύσκολες, είναι εκείνες οι ώρες που κόβουνε την πορεία της ζωής μας, μας αλλάζουν τα προγράμματα, μας φέρνουν ξαφνικά πράγματα που δεν τα περιμέναμε και χρειάζεται ο άνθρωπος στήριξη ηθική και πνευματική προπάντων, αλλά και υλική. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, μέσα σε αυτή την ταραχή, είπαμε ότι αγαπάμε τους Κρήτες, ενδιαφερόμαστε για τους Κρήτες. Υποφέρουν και αυτοί όπως έχουμε υποφέρει εμείς άλλες φορές. Αυτή την ώρα, που αρχίζει ένας αγώνας αναστηλώσεως, πρέπει να βρεθούμε πλάι τους, για να τους τονώσουμε ψυχικά, να τους βοηθήσουμε υλικά όσο μπορούμε και να τους υποσχεθούμε κουράγιο – θα βοηθήσει ο Θεός, ώστε να ξαναφτιάξουμε αυτά που χάλασαν και να ξαναζήσουμε τη ζωή μας από την αρχή», είπε ο Μακαριώτατος, αποκαλύπτοντας εν συνεχεία ότι η Αρχιεπισκοπή έχει συγκεντρώσει ήδη 8 τόνους τροφίμων.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις:

Αλλά και η Τοπική:

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου συνέγραψε εγκύκλιο με την οποία προσκαλεί τους κληρικούς και το ευσεβές πλήρωμα της Μητροπόλεώς του σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. Στην ίδια εγκύκλιο ανακοινώνει ότι σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας αύριο, Κυριακή 3 Οκτωβρίου, θα περιαρχεί δίσκος το προϊόν του οποίου θα αποσταλεί στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Συγκεκριμένα, στην Εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί μου,

Η Ιερά Μητρόπολίς μας, ευρισκόμενη πάντοτε, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει, κοντά στον ανθρώπινο πόνο προσπαθεί να εκφράσει την αλληλεγγύη της, να στηρίξει όλους εκείνους που βιώνουν δυσκολίες, που σηκώνουν βαρείς σταυρούς στη ζωή τους.

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί μας, κυρίως δε την πόλη του Αρκαλοχωρίου και την ευρύτερη περιοχή της, προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές και ολοκληρωτικές καταστροφές σε Ιερούς Ναούς, οικίες, δημόσιες υποδομές και επιχειρήσεις. Πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, κυρίως στέγασης και έλλειψης ειδών πρώτης ανάγκης.

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 θα περιαχθεί δίσκος, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, το προϊόν του οποίου θα αποσταλεί στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης θα ενημερωθείτε σχετικώς για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί, τον τόπο που θα συγκεντρωθούν και τα είδη που θα συλλέγονται.

Στηρίζοντας τους αδελφούς μας, αποδεικνύουμε περίτρανα την αγάπη του Χριστού μας, την αλληλεγγύη, τον πατροπαράδοτο συμψυχισμό και την ανθρωπιά, αρετές που μας κρατούν πάντοτε ενωμένους, κυρίως τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε, ως κοινωνία και ως Έθνος.

Προσευχόμαστε «ο επιβλέπων επί την γην, και ποιων αυτήν τρέμειν» να σώζει τον λαόν Του και να χαρίζει στους αδελφούς μας δύναμη και πολλές αντοχές.

Μετά πατρικών ευχών

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων