16/01/2022 16/01/2022 Ο πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου Αλέκσα Μπέτσιτς συναντήθηκε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του για την επίσκεψη του κ. Μπέτσιτς, και μεταξύ άλλων δήλωσε: “Σας συγχαίρω που αγωνίζεστε με τον σωστό τρόπο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, την ενότητα όλων στο Μαυροβούνιο”. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι...
16 Ιανουαρίου, 2022 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2022 - 16:52

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου

Ο πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου Αλέκσα Μπέτσιτς συναντήθηκε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του για την επίσκεψη του κ. Μπέτσιτς, και μεταξύ άλλων δήλωσε: “Σας συγχαίρω που αγωνίζεστε με τον σωστό τρόπο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, την ενότητα όλων στο Μαυροβούνιο”.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Περιμέναμε αυτήν την επίσκεψη. Πραγματικά ενθαρρύνουμε και θαυμάζουμε τη νιότη, τη σοφία και το θάρρος σας. Σας συγχαίρω που αγωνίζεστε με τον σωστό τρόπο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, την ενότητα όλων στο Μαυροβούνιο. Σας συγχαίρω για την υποστήριξή σας προς τη Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και τον Μητροπολίτη της, κ. Ιωαννίκιο” επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πρόσθεσε ότι είναι ενήμερος για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου. “Του δώσατε μεγάλη υποστήριξη. Παρακολουθήσαμε την όλη κατάσταση και προσευχηθήκαμε για ειρήνη, πρόοδο και σταθερότητα” – είπε ο Παναγιώτατος, ο οποίος χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να ζητήσει από τον πρόεδρο Μπέτσιτς να μεταφέρει χαιρετισμούς και αδελφική αγάπη στον Σεβασμιώτατο και στον λαό του Μαυροβουνίου.

Ο κ. Μπέτσιτς επεσήμανε ότι ήταν μεγάλη τιμή που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Τονίζοντας τη σημασία του Οικουμενικού Θρόνου της Κωνσταντινούπολης στην πίστη, είπε ότι είναι η μητέρα Εκκλησία της Εκκλησίας μας, και πρόσθεσε ότι υπάρχει αναμφίβολα μεγάλη υποστήριξη για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη ο κ. Μπέτσιτς είπε ότι το Μαυροβούνιο είναι πλειοψηφικό Ορθόδοξο κράτος, και ότι η χώρα του αποτελεί παράδειγμα για τις χώρες της περιοχής μέσω της διαεθνοτικής και διαθρησκειακής αρμονίας.

Ο κ. Μπέτσιτς μετέφερε στον Παναγιώτατο τους χαιρετισμούς από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, και είπε ότι, ως φίλος του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αμφιλόχιου, είχε ακούσει από τον μακαριστό αδελφικά λόγια επαίνου και αγάπης για την Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρόεδρος Μπέτσιτς ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τα όσα έχουν κάνει ως κοινωνία για τη θρησκευτική ελευθερία τροποποιώντας τα αμφισβητούμενα άρθρα του Νόμου για τη θρησκευτική ελευθερία. Με τις αποφάσεις της νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, υιοθετήθηκε ο Νόμος για τη Θρησκευτική Ελευθερία, ο οποίος ουσιαστικά καταργεί όλα τα αμφισβητούμενα μέρη για τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές κοινότητες, όπως είπε ο κ. Μπέτσιτς.

Ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ακόμη την ευγνωμοσύνη του πιστού λαού του Μαυροβουνίου για την πολύτιμη συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην ανέγερση του Ναού της Αναστάσεως του Χριστού από τον θεμέλιο λίθο, στην εγκατάσταση του οποίου συμμετείχε, μέχρι τον πανηγυρικό αγιασμό.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Μητρόπολη του Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας ήταν και παραμένει κοινός οίκος των Μαυροβουνίων και των Σέρβων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε από τον πρόεδρο Μπέτσιτς να δώσει δώρο στον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιο, αντίγραφο της Παναγίας με τα αρχικά του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων