17/05/2020 17/05/2020 Επί τη μνήμη των Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, τελέστηκε, σήμερα, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 17 Μαΐου 2020, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος, κατόπιν αδείας και προτροπής του Παναγιωτάτου Πατριάρχου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, όπως και ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Τράλλεων Βενιαμίν. Υπενθυμίζεται...
17 Μαΐου, 2020 - 18:48
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 18:31

Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επί τη μνήμη των Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, τελέστηκε, σήμερα, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 17 Μαΐου 2020, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος, κατόπιν αδείας και προτροπής του Παναγιωτάτου Πατριάρχου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, όπως και ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Τράλλεων Βενιαμίν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την αρχή της Πατριαρχίας του καθιέρωσε να τελείται κάθε χρόνο, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, κάτι που δεν συνέβη φέτος, ύστερα από απόφαση του Παναγιωτάτου, λόγω των εν ισχύι μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του Κορωνοϊου και των συνακόλουθων περιορισμών στις μετακινήσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων